Handige tips die je lichaam klaarstomen voor de zomer!

multivitamine

Het weer in Nederland begint wederom aan te trekken. Hier en daar kun je af en toe al genieten van de zon. Een mooi moment dus om weer fanatiek te gaan sporten. Trek je trainingsspullen uit de kast en ga ervoor! Zet die verslapte spieren weer eens goed aan het werk door een lekkere trainingssessie. Met een beetje moeite en discipline ben je binnen de kortste keren weer één bonk spier. Vandaag deel ik een aantal handige en laagdrempelige tips die je op weg helpen naar een fit lichaam.

Krachttraining zonder gewichten

Uiteraard kennen we allemaal wel de weg naar de sportschool. Met een abonnement kun je gebruiken van alle apparatuur van cardio tot aan krachttraining. Maar de spreekwoordelijke drempel kan vaak zo hoog zijn waardoor mensen de sportschool vermijden. Het is bijvoorbeeld confronterend om tussen al die spierbundels en fitte dames je oefeningen te doen. Daarom heb ik een handige tip waarmee je eenvoudig nagenoeg je gehele lichaam kan trainen. Een optrekstation is ideaal voor een home work-out. Je kan je gehele rug trainen door op te trekken. Door je handen op verschillende manieren te plaatsen tijdens het optrekken kan je de focus verleggen. Hierdoor pak je elke spier in je rug mee tijdens je training. Dit kan je lekker in alle rust en privacy thuis doen, zonder geconfronteerd te worden met mensen die al langere tijd bezig zijn met krachttraining.

Cardio in groepsverband

Een van de meest bekende manieren om cardio te trainen is natuurlijk door middel van hardlopen. Sommige mensen vinden het heerlijk. Lekker afgezonderd van de wereld lopen ze een route naar wens uit. Het is niet alleen fysiek, maar ook een mentale strijd. Echter, voor sommige mensen is hardlopen te eenzaam. Ze hebben iemand nodig om zich aan op te trekken of om plezier aan de sport te beleven. Dat is natuurlijk begrijpelijk. Een leuke optie om je cardio op pijl te houden is dan 7 tegen 7 voetbal. Dit is met name in de grote steden flink in opkomst. Voetballers, oud-voetballers en recreatieve voetballers kunnen deelnemen aan vaste trainingen verdeeld over een gehele week. Niemand is verbonden aan een club en je meedoen wanneer het jou uitkomt. Teams worden eerlijk verdeeld naar kwaliteit. Kortom, niets staat je nog in de weg om lekker te rennen over dat veld.

Onderhoud je lichaam

Al dat sporten zorgt er natuurlijk voor dat je lichaam behoefte heeft aan een aanvulling van voedingsstoffen. Tijdens het sporten verbruik je namelijk het een en ander. Het is daarom ook belangrijk om op je voeding te letten. Zeker wanneer je intensief sport. Sommige sporters volgen om die reden zelfs een zeer strikt dieet. Zo drastisch hoeft het natuurlijk allemaal niet. Door gebruik te maken van voedingssupplementen zoals multivitamine kan je waardes waar je lichaam behoefte aan heeft relatief eenvoudig op peil krijgen.