Modetrend: het fietsbroekje. Hoe draag je hem?

Sinds ongeveer een jaar zien we hem steeds meer en meer terugkomen. Het fietsbroekje, ofwel de leggingshort, leggingbroekje, wielrenbroekje etcetera. Toen deze voor het eerst opkwam in modeland waren vele van ons in shock. Wat doet dat rare broekje nou in de trends? Maar ook in 2020 komt het fietsbroekje terug en zien we deze bij alle fashionista’s. We geven eerlijk toe: ook wij zijn fan van het broekje. Als je er eentje weet te scoren (ze zijn echt óveral uitverkocht) heb je geluk. Lees daarom in deze blog hoe je inspeelt op deze trend en hoe je dus het fietsbroekje combineert.

Combineren met een blazer

Na lang spieken bij de meest hippe en modieuze vrouwen zijn we erachter: het fietsbroekje kan het beste gecombineerd worden met iets langers. Het is een niet makkelijk te combineren item, maar gelukkig hebben we hem eindelijk door. Je combineert het fietsbroekje dus ideaal met een langer item. En wat is de tweede modetrend in 2020 waar we niet omheen kunnen? De blazer! Je combineert het fietsbroekje ideaal met de blazer. Kies bijvoorbeeld voor een blazer met ruitjes, of een pied a poule blazer. Of ga voor all-black, en draag een wit t-shirt bij je fietsbroekje voor een mooi contrast

Een oversized t-shirt

Ga je voor een casual look, dan is het fietsbroekje ook in dit geval aan te raden. Het fietsbroekje zit namelijk erg comfortabel én staat, als je hem goed combineert, ook hartstikke leuk. Draag hem voor een casual en comfy look met een oversized t-shirt, bijvoorbeeld een lekker mannen shirt van Black Bananas. Deze zijn er in veel kleuren en prints, en combineren dus ook top met jouw fietsbroekje!

Een grote lekkere trui

Om weer in het kader van comfort te blijven, combineer je het fietsbroekje ook top met een lekkere oversized trui of hoodie. Steel er eentje van je broer, vader of vriendje of koop er een in de Black Bananas sale. Het combineren van een hoodie met een fietsbroekje staat stoer en modieus, en is erg comfortabel.

Vrouwelijke blouse

Wil je het fietsbroekje graag dragen, maar zoek je een wat vrouwelijkere look? Dan kan je het broekje heel leuk combineren met een grote blouse. Je kunt bijvoorbeeld voor een zachte pastelkleur zoals lila gaan om het vrouwelijk te maken. Het is wel leuk om er een grote blouse op te dragen, maar als je wat vorm wilt kies dan voor een grote getailleerde blouse!