Sporten met pit!

Het wordt tijd om meer te gaan sporten! Of: vanaf volgende week ga ik gezonder leven! Het zijn uitspraken die iedereen wel eens in de mond heeft genomen, of wel eens heeft gedacht, zonder dat daar echt iets van kwam. Dat is niet heel gek, het betekent dat je bepaalde dingen moet aanpassen in je dagelijks leven en de meeste mensen zijn nu eenmaal gehecht aan hun gewoontes en rituelen. Dus om wat te veranderen moet er meestal nog wat meer gebeuren dan alleen zeggen: ik wil dat gaan doen, het betekent dat je naar manieren opzoek gaat om deze verandering tot stand te brengen. Sporten kan een uitkomst zijn, maar het is belangrijk dat je een sport uitkiest die je ook leuk vindt om te doen, een plek waar je graag heen wilt, ook al is het niet wat je gewend bent. Houd je niet van fitness? Ga dan op zoek naar een sport met wat meer pit!

Kickboksen

Kickboksen dames Den Haag is een vechtsport waar je geen ervaring hoeft te hebben om ermee te beginnen. KO Fighting Fitness is de perfecte manier voor een starter om te gaan sporten en meteen aan de slag te kunnen met specifieke krachttraining. Kickboksen doe je vaak in de vorm van een les, wat betekent dat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken. Dit is belangrijk, want als je gaat kickboksen, gaat het met name om de juiste houding, de juiste handelingen, om beter te worden, maar vooral ook om blessures te voorkomen.

Voetbal

Een potje voetbal is zeker niet alleen voor mannen, al denken veel mensen dat wel. Er zijn onwijs veel clubs met genoeg damesteams, ook teams waar je niet echt onderdeel hoeft te zijn van een wedstrijdprogramma, gewoon meiden en vrouwen die met elkaar willen voetballen. Tijdens het spelen is pit echt van belang, die bal moet in bezit blijven of juist afgepakt worden en dat kan niet als je langs de zijlijn gaat hangen. Als je gaat voetballen gebruik je je lichaam op heel veel manieren, je sprint, maar je doet ook een soort krachttraining door het moeten schieten van de bal.

Intervaltraining

Houd je van hardlopen, maar ben je op zoek naar een intensievere, pittige manier om dit te doen? Dan ligt het antwoord dichterbij dan je denkt. Intervaltraining is een tak onder het hardlopen waarbij het vooral gaat over de snelheid die je rent, dus je hebt rondes waar je alles op alles zet, met korte pauzes, in plaats van een lange uitgerekte hardloopsessie.