Zo lukt het om meer te gaan sporten

Gaan sporten, tijdens nieuwjaar heeft iedereen het wel eens genoemd onder het lijstje goede voornemens. De een wilt afvallen, de ander wilt een betere conditie, soms is het alleen om meer in beweging te zijn. Eén ding is zeker: het is nooit verkeerd om meer te gaan bewegen. Hoe kan het dan dat de drempel zo hoog kan voelen, of dat het toch heel moeilijk blijkt om het te doen? Nu is het aanwennen van een nieuw ritueel altijd lastig. Het betekent ook dat je andere rituelen achter je moet laten, veranderen gaat eigenlijk nooit zonder slag of stoot. Maar, als het lukt, dan heb je ook wat. Om het wat gemakkelijker te maken: hier een paar tips!

Het hebben van een doel

Het stellen van een doel is het meest belangrijk wanneer je je voorneemt te gaan sporten, maar het is ook een enorme valkuil. Het stellen van een te groot doel maakt het vaak extra lastig. Dus het is de kunst om te lat laag te houden, een voorbeeld daarvan kan zijn: beginnen met twee keer in de week sportschool, of nog lager: de deur uitlopen, naar de sportschool gaan. En dan weten dat je aanwezigheid al goed genoeg is. Het is soms nodig om gewend te raken aan de route ernaar toe, om te weten hoe de sfeer is. Hierdoor ben je ook in staat van doel te veranderen, en om vervolgens ook grotere doelen te stellen, wanneer je daar behoefte aan hebt.

Wat vind je leuk om te doen

Sporten is een enorm breed begrip, het kan lastig zijn om erachter te komen wat je leuk vind. Sporten hoeft niet altijd de sportschool te betekenen, het kan ook zijn dat je gaat lessen gaat volgen in boksen. Dit een net zo’n (misschien nog wel meer) intensieve van sporten als de sportschool. Immers word je tijdens een les echt uitgedaagd om de grenzen op te zoeken. Bokslessen worden steeds populairder en het is een manier om heel je lichaam te gebruiken. En natuurlijk is het niet verkeerd om af en toe al je frustraties te kunnen uit op een boksbal.

Juiste benodigdheden

Om goed lessen te kunnen volgen, is het voor jezelf ook heel fijn als je de juiste benodigdheden hebt. Bokshandschoenen kun je makkelijk online bestellen, zodat je helemaal voorbereid naar een les kan gaan. Natuurlijk kun je ze ook lenen, dat is handig wanneer je nog niet zeker weet of je wilt beginnen met de sport, maar op lange termijn is het veel fijner om je eigen spullen te hebben.