Sport jij eigenlijk wel genoeg of kan het beter?

Adidas

Daar sta jij dan met je goede gedrag en je nieuwe Adidas sneakers. Sporten is gezond, dat weten we ondertussen allemaal wel. Maar waar moet je dan beginnen, en wat is genoeg? Dat weten we meestal niet, en daar maken we ons dan grote zorgen over. Maar dat is eigenlijk helemaal nergens voor nodig.

Op naar de sportschool

Dus je hebt besloten om toch maar weer eens te gaan sporten, hartstikke goed van je natuurlijk, maar weet je ook wat je doel is? Wil je gewicht verliezen? Wil je sterkere buikspieren? Sterke benen? Of misschien allemaal. Heb je daar al wel een idee van? Je kunt er natuurlijk naar vragen in de sportschool zelf, zij willen je daar vast wel mee helpen, alhoewel je zelf moet bedenken wat je wilt. Er is genoeg te doen daar. Als je al een druk leven leidt is het natuurlijk moeilijker om veel tijd te besteden aan sport, maar iedereen kan wel een uurtje vrijmaken om aan zichzelf te werken.

Het hoeft niet duur te zijn

Niet iedereen heeft het geld om een abonnement te nemen,maar dat is toch ook geen probleem. Trek gewoon je trainingspak aan en ren een blokje om. Je kunt ook een lange wandeling nemen, of gewoon in je huiskamer wat oefeningen doen. Ga een stuk fietsen met een vriend, vriendin, of familie. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, het gaat er om dat je gezond blijft. Ga dansen met de kinderen, of misschien zelfs alleen. Doe wat push-ups, sit-ups, of jumping-jacks. Het maakt vaak niet eens uit wat je doet, als je maar beweegt. Zorg er natuurlijk wel voor dat je niets breekt, anders wordt het alsnog een duur tripje naar het ziekenhuis.

Je lichaam bedankt je

Het is niet alleen belangrijk om te blijven bewegen, het is ook nog eens leuk. Misschien geloof je dat niet als je staat te zweten op de loopband, maar het is echt waar. Je wordt er natuurlijk sterker van, dat lijkt me logisch, maar dat is niet alleen fysiek. Van sporten word je blij, dat komt door het stofje wat er dan vrij komt. Je hoeft jezelf echt niet iedere dag helemaal uit te buiten. Zelfs een uurtje per dag is prima. Je hebt natuurlijk geen zeeën van tijd, er zijn ook nog andere dingen te doen. Maar sporten is gezond voor iedereen, dus pak je sneakers en ga aan de slag!
Adidas