Snel afvallen met deze 3 tips

okinawa

Door een crashdieet te gaan volgen, of gewoon te stoppen met eten, val je niet sneller af. In tegendeel, bewezen is dat wanneer je een crashdieet volgt of stopt met eten, je tijdelijk de kilo’s kwijtraakt, maar ze er nog sneller weer aan zitten. Met de 3 tips uit dit artikel val jij wel snel af, en verlies je ook vet. Als je je tenminste houd aan deze 3 tips.

1.Stop met het eten van teveel koolhydraten

En dan met name de eenvoudige koolhydraten, zoals pasta, brood, witte rijst, aardappelen, koek, snoep, gebak en ijs. Dit zijn koolhydraten die door je lichaam op een andere manier worden verwerkt. Hierdoor komt er te snel energie vrij in je lichaam, waardoor je ook weer sneller een hongergevoel krijgt. Complexe koolhydraten zorgen ervoor dat je langer verzadigd bent, waardoor je dus niet meer teveel eet. Daardoor verlies je automatisch meer vet.

 

Je zou bijvoorbeeld de eenvoudige koolhydraten zoals brood kunnen vervangen voor een quinoa rijstwafel of een rijke salade met vlees, vis of noten. Pasta, rijst en aardappelen kun je vervangen voor kalkoenrollade of een wokschotel met groente en zalm. De snacks zoals koek, snoep, gebak en ijs kun je vervangen voor een smoothie met banaan, kiwi en spinazie. Ook een handje ongezouten en ongebrande noten kun je als vervanging nemen.

2.Eet meer gezondere vetten

Ieder lichaam heeft bouwstenen nodig, dat zijn de eiwitten oftewel proteïnen die we nodig hebben. Eiwitten zorgen ervoor dat er bloed wordt aangemaakt, botten, organen, weefsel, haar en nagels. En als je de eiwitten op de juiste manier eet, dan wordt het omgezet in bruikbare energie. Door Dr. J.S. van der Wal is geconcludeerd dat mensen die een omelet eten als ontbijt in plaats van brood, dat zij in 36 uur tijd meer verzadigd zijn. Eiwitten vind je in producten zoals: vlees, vis, eieren, bonen, amandelen, pistachenoten, havermout en quinoa. Of probeer eens Okinawa!

 

3.Verbeter je stofwisseling door de sporten

Je stofwisseling wat ook wel eens metabolisme wordt genoemd, is een verzameling van processen welke calorieën in je lichaam verbrandt. Je stofwisseling bestaat uit 3 onderdelen, de ruststofwisseling, spijsvertering en beweging en sport. Door dagelijks te bewegen vergroot je je stofwisseling en verbrand je dus meer lichaamsvet. Enkele voorbeelden: pak vaker de fiets in plaats van de auto, loop af en toe een rondje, volg workouts op YouTube en verbrand zo meer lichaamsvet. Sporten is op zich niet noodzakelijk, maar wanneer je sneller wilt afvallen zeker wel aan te raden.